Mad-æbleskiver med fyld
Ingredienser
Ingredienser – ca. 25 stk
- 300 gram hvedemel
- 0,75 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. natron
- 0,25 tsk bagepulver
- 3 æg skal deles i blommer og hvider
- 4,5 dl kærnemælk
- 25 gram rapsolie
- Smør til at stegning
- Fyld: feta + frisk spinat + f.eks. skinke + rød pesto
Sådan gør du
- Bland mel, salt, sukker, natron og bagepulver i en skål
- Skil æggene i blommer og hvider. Stil hviderne til side (de skal først bruges senere)
- Rør æggeblommerne sammen med kærnemælken og rapsolien
- Rør æggeblomme-blandingen i de tørre ingredienser.
- Stil dejen i køleskabet i en halv times tid
- Efter den halve time: pisk æggehviderne og vend æggehvide-massen i dejen
Bag æbleskiverne
- Opvarm æbleskivepanden, og tilsæt lidt smør eller anden fedtstof (f.eks. flydende Becel) i hvert hul.
- Fyld dej i hullerne, men ikke helt op til kanten da der skal være plads til fyld og til at vende æbleskiven
- Tilsæt det ønskede fyld
- Brug træpinde til at vende: Når æbleskivernes kanter begynder at stivne, kan æbleskiverne vendes en halv omgang.
- Sørg for at æbleskiverne er bagt på alle sider og server æbleskiverne lune
Noter
ca 25 stk