BLINIS MED RØGET LAKS
4 pers.
Ingredienser
- 8 blinispandekager
- 250 g røget laks i skiver
- 250 g spinat
- 1 spsk smør
- 6 skiver bacon sprødstegt
- 1 dl græsk yoghurt eller creme fraiche
- Blinis uden gær
- 225 gram Hvedemel
- 75 gram Boghvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Natron *
- 1 tsk. Sukker
- 1 tsk. Salt
- 2 Æg
- 3 dl. Kærnemælk
- 4 spsk. Majsolie
Sådan gør du
- Melet blandes med bagepulver, natron, sukker og salt. Æggene piskes sammen med kærnemælk og olie og røres i melblandingen. Lad dejen hvile ca. 30 minutter.
- Bages til små tykke pandekager i gyldent smør ca. 2 minutter på hver side evt. i en pande.
- Spinaten skylles og dampes - med det vand som hænger ved - i en gryde hvori smørret er smeltet. Spinaten må kun lige falde sammen, herefter hakkes den groft.
- I ovnen lunes blinis, og på de varme blinis lægges først spinat så røget laks, 1 tsk. græsk youghurt eller creme fraiche og sidst drysses den knuste sprødstegte bacon.
- Server med friskkværnet peber og lidt lime- eller citronsaft