Confit de Canard - confiterede andelår
4 pers
Ingredienser
- 6 andelår
- 1 liter andefedt - alternativt rapsolie
- 3 fed hvidløg
- 3 stængler frisk rosmarin
- Skal fra 1 økocitron
- 1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Dagen i forvejen: Saltning
- Soigner andelårene
- Gnid lårene godt ind i hakket hvidløg, rosmarin, citronskal, sukker, salt og peber
- Læg lårene i en frysepose og lad dem hvile i køleskabet i et døgns tid
- På dagen: Confitering
- Børst krydderurter, citronskal, salt og peber af lårene
- Læg lårene i en passende gryde og dæk med fedtstof
- Lad lårene simre i olien i ca. 3 timer - jeg havde komfuret stående på 2/9 - alternativt smides gryden/et fad i ovnen under et stykke staniol ved ca. 90 grader
- Tag gryden af varmen
- Fisk lårene op af fedtstoffet og læg dem i en skoldet beholder
- Si fedtstoffet og hæld det over lårene
- Noter og anretning
- Lårene kan nu holde sig i køleskabet, da der intet ilt slipper ind til lårene. Lårene bliver tilmed bedre med tiden.
- Når du skal bruge lårene graver du dem blot op af fedtet og steger dem 10-15 min. i ovn eller på pande - nemmere bliver det sgu da ikke at få perfekte andelår!