Grønne asparges med tigerrejer
Ingredienser
- Skyl aspargesene. Bøj dem i den tykke ende og lige der, hvor de knækker, bruger du den lange tynde ende, og kasserer resten. Asparges og rejer marineres med olie, citronsaft, revet citronskal og frisk ingefær i en foliebakke. Salt og peber tilsættes efter smag. Lad det stå og trække tildækket i ca. 30 minutter.
- Appelsinen skæres i 1 cm tykke skiver og lægges i en foliebakke. Hæld Cointreau over appelsinskiverne drys med stødt ingefær og lad det trække i 30 minutter. Løgringene lægges i en lille foliebakke med sukker og en god klat smør.
- Den lille foliebakke med løg smør og sukker stilles over direkte varme, hvor løget bruner i 3-5 minutter. Flyt derefter bakken til indirekte varme. Brun de 2 skiver skinke på begge sider og læg dem til side. Asparges, rejer og appelsinskiver løftes ud af foliebakkerne og griller direkte på den smurte rist i 3-5 minutter. Vendes ofte.
- Anret på tallerken – start med appelsinskiven og byg op. Den resterende Cointreaumarinade kan fordeles henover. Det hele pyntes med en stilk frisk koriander og den hakkede skinke drysses over.
- Ved grillen
- Den lille foliebakke med løg smør og sukker stilles over direkte varme, hvor løget bruner i 3-5 minutter. Flyt derefter bakken til indirekte varme. Brun de 2 skiver skinke på begge sider og læg dem til side. Asparges, rejer og appelsinskiver løftes ud af foliebakkerne og griller direkte på den smurte rist i 3-5 minutter. Vendes ofte.
Sådan gør du
- 400 g friske grønne asparges
- 2 skiver seranoskinke
- 12-16 friske og pillede store tigerrejer
- 2-3 spsk olivenolie
- Saft og revet skal af en 1⁄2 citron
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 1 lille løg – i fintsnittede ringe
- 1 spsk smør
- 1⁄2 tsk sukker
- 1 moden appelsin
- 4 spsk Cointreau
- Stødt ingefær
- Salt og peber
- Frisk koriander – til pynt
Noter
4 pers