GY­OZA MED SVI­NE­KØD

Ingredienser:

  • Fyld
  • 300 g. hakket svinekød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 0,5 bundt frisk forårsløg
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 3 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • salt/peber
  • Andet
  • 1 pakke gyoza dej
  • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Dressing
  • 0,5 dl. sojasauce
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • FREMGANGSMÅDE
  • Hak løg, hvidløg og forårsløg fint. Riv ingefær fint.
  • Bland hakket svinekød med løg, hvidløg, forårsløg, ingefær, sojasauce, sesamolie, sukker samt lidt salt og peber.
  • Rør dressingen sammen. Smag evt. til med mere sukker eller hvidvinseddike alt efter hvor sød/syrlig du vil have den. Sæt din dressing til side imens du laver dine gyozaer.
  • Tag gyoza-papiret. Placer en teske fyld på midten. Fugt kanterne med koldt vand og fold dem.
  • Fold alle dine gyozaer og placer dem på en tallerken, som du får foldet dem.
  • Varm en pande op med olie.
  • Placer alle dine gyozaer med bunden nedad på panden. Lad dem stege ved mellem varme i ca. 3-5 minutter. Tilsæt 1 dl. vand (pas på, det kan godt sprøjte en smule pga. den varme olie). Læg et låg over panden og lad dem dampe under låg i ca. 3-5 minutter.
  • Lad bunden af gyozaerne blive godt sprød.
  • Anret dem på et fad. Drys evt. med finthakket forårsløg og sesamfrø.
  • Server dem med det samme sammen med din sauce.
  • 4 pers