Hjemmelavet Coleslaw
Ingredienser
- 1 lille hvidkålshoved - kan med fordel erstattes af spidskål eller rødkål alt efter årstid!
- 4-6 gulerødder
- Marinade
- 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
- 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
- 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. Stødt spidskommen
- friskkværnet peber
- Coleslaw dressing
- 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
- 2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
- salt og peber
- 2-3 tsk. sukker
Sådan gør du
- Snit hvidkålen fint
- Riv gulerødder på et rivejern
- Bland kål og gulerod sammen.
- Rør marinaden sammen
- Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
- Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
- Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
- Hæld marinaden fra kålblandingen
- Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.
Noter
8 pers