Maskeret blomkål

Ingredienser

  • 1 stk. blomkål
  • 1 stk. hjertesalat
  • 2 æg
  • 2 stk. tomat
  • 200 g. frosne ærter
  • 300 g. rejer
  • 1 stk. citron
  • Dilddressing
  • 250 g. creme fraiche
  • 1 bundt frisk dild
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt/peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Skær blomkålen frit, så du får skåret blade væk.
  2. Placer hovedet i en gryde med vand med salt.
  3. Bring gryden i kog. Skru herefter ned og lad det simre i ca. 10-15 minutter (måske længere tid alt efter hvor stort hovedet er). Mærk efter med en gaffel. Der må gerne stadig været noget bid.
  4. Tag hovedet op og lad det køle helt af.
  5. Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger, så tilsættes æggene med en ske (så du ikke slår dem i stykker). Lad dem koge i 8-9 minutter. Hæld vandet fra og hæld i stedet koldt vand over. Sæt til side.
  6. Rør dressingen sammen. Hak dild fint (gem evt. lidt til pynt). Rør dild sammen med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt/peber og citronsaft.
  7. Hak hjertesalat.
  8. Anret på et fad.
  9. Placer blomkål på midten.
  10. Pil æggene og skær i både. Skær tomater i både.
  11. Anret æg og tomater rundt langs blomkål.
  12. Fordel noget af dressingen over blomkålen. Drys med lidt rejer ovenpå og ved siden af (put resten i en skål).
  13. Skyl frosne ærter i lunkent vand. Fordel dem udover.
  14. Pynt evt. med frisk dild på toppen.
  15. Skær citron ud i både.
  16. Server dit maskeret blomkål med de ekstra rejer, citronbåde og dressing ved siden af. Server evt. med lunt brød eller flute til. Retten kan sagtens laves på forhånd og så blot sættes på køl indtil servering.

4 personer