Antal: 4
Ingredienser
- 300-400 gr torskeryg sørg for at du får et stykke med en jævn tykkelse
- Lidt smør
- 1 kålpølse
Grønkålssuppe
- ½ l hønsebuillon
- 150 g grønkål uden stilke
- 2 spsk piskefløde eller efter smag
- 2 spsk æblecidereddike
Sennepsfløde
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk dijonsennep
Syltede rødløg
- 1 rødløg
- 1½ dl lagereddike
- 1½ dl sukker
- 1 laurbærblad
- Et par peberkorn
Sådan gør du
Grønkålssuppe
- Sørg for at rense grønkålen grundigt inden brug. Hak den herefter groft.
- Kog buillonen op i en gryde.
- Når buillonen koger, tilføjes grønkålen, som skal koge med i 4-5 minutter.
- Herefter blender du suppen til den er helt lind, hvorefter du smager til med fløde, salt og peber.
- Lige inden servering tilsættes eddiken.
Sennepsfløde
- I en lille kasserolle, varmes fløden op og sennepen piskes heri.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt edddike/honning
Syltede rødløg
- Skær rødløget i både.
- Kog syltelagen (eddike, sukker, og krydderier) op.
- Hæld syltelagen over rødløgene og lad dem trække min. en time.
Torskeryg
- Salt torsken let minimum et par timer før servering (gerne op til et døgn) og stil den på køl.
- Dup torsken tør og del den i fire stykker.
- Fordel en smule smør på toppen og bag stykkerne i en ovn i 5 minutter ved 180 grader
Kålpølse
- Skær pølsen i tynde skiver og steg dem sprøde på en pande
Servering
- Placér torsk, kålpølse, og rødløg i bunden af en dyb tallerken og servér.
- Grønkålssuppen hældes på tallekenen ved bordet, hvorefter der afsluttes med en skefuld sennepsfløde.