Grønkålssalat med portvinsfigner
200 g tørrede figner 1 dl portvin 300 g grønkål 5 stk klemmentiner 4 cm hvid porre (eller ½ løg) Dressing: 2 spsk friskpresset citronsaft saft fra 2 klemmentiner 6 … Læs videre Grønkålssalat med portvinsfigner
Gratineret blomkål
Ingredienser 4 personer Blomkålsfad 2 Små blomkål i store buketter (ca. 1 kg) 2 liter Vand 2 tsk Groft salt ½ liter Madlavningsfløde 75 g Revet cheddarost 3 Små hakkede fed hvidløg 1 spsk Hakkede krydderurter, fx … Læs videre Gratineret blomkål
Rejer på spyd med bacon
Ingredienser 4 Personer MARINADE 2 fedhvidløg 1frisk chilipeber 3 spsk.olivenolie 1citron Salt og peber REJER 16 skiver Tulip Bacon Skiver 32sorte tigerrejer Tilberedning MARINADE Pil og hak eller pres hvidløg. … Læs videre Rejer på spyd med bacon
Dadler med bacon
Ingredienser Fremgangsmåde 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 2. Tag stenene ud af dadlerne, og det er ret nemt. Klem forsigtigt på dem, så de åbner sig ganske let, … Læs videre Dadler med bacon
Gulerodshummus
Ingredienser 2 Personer 400 ggulerødder i grove stykker 2 fedhvidløg 2 spsk.olivenolie 1 tsk.salt 400 gkogte kikærter 2 spsk.tahin 0,5 dlcitronsaft 1 tsk.karry 0,5 tsk.chiliflager 0,5 dlolivenolie 0,5 dlvand Tilberedning … Læs videre Gulerodshummus
Friteret vilde ris
Det skal du bruge. 20 g vilde ris olie salt Sådan gør du. Vilde ris friteres i meget varm olie ( 210grader ) til de popper op (det tager ikke … Læs videre Friteret vilde ris
Syltede rødløg
Syltede rødløg 85 g sukker (ca. 1 dl) 1 dl ufarvet lagereddike 2 rødløg i tynde halve skiver (ca. 150 g) 1 spsk friskpresset citronsaft Sådan gør duSyltede rødløgBring sukker og eddike i kog … Læs videre Syltede rødløg
Svampesauce med cognac
25 g. smør250 g. champignoner eller blandede svampe1 lille løg, hakket fint1 fed hvidløg, hakket fint2 spsk. finthakket knoldselleri1 glas hvidvin3 dl. kalvefond (se fotos nederst)gastrik (kan erstattes af sukker)3 … Læs videre Svampesauce med cognac
Waldorfsalat
Ingredienser
Kartofler råstuvede
Ingredienser 750 g melede kartofler 30 g smør 3-4 dl mælk 1 dl piskefløde salt, hvid peber fintklippet purløg * Tilberedning Skær de skrællede kartofler i terninger, på størrelse med … Læs videre Kartofler råstuvede
Bechamelsauce
Ingredienser 1 portion ca. ½ liter Bechamelsauce Smør 50 g Hvedemel 4 spsk Mælk ½ liter Fintrevet muskatnød 1 tsk Groft salt ½ tsk Sådan gør du Bechamelsauce Smelt smørret i … Læs videre Bechamelsauce
Grillet broccoli og blomkål
1 broccoli1 blomkål1 dl olivenolie1 dl coconut Aminos (i stedet for Soya eller tamari)½ tsk saltmasser af peber.ca ½ dl Sesamfrø Skyl broccoli og blomkål og del det i større buketter. Bland … Læs videre Grillet broccoli og blomkål
Grillede tomater
Ingredienser 8 blommetomater på stilk Olivenolie Groft salt Balsamico Oregano Sådan gør du Tomaterne skylles forsigtigt, men uden de falder fra stilken. Det er pænest ud, når du kan anrette de færdiggrillede … Læs videre Grillede tomater
Stegt rosenkål
Ingredienser 300-400 g rosenkål 100 g tørsaltet bacon 50 g hasselnødder (grofthakkede) 1 æble En håndfuld bredbladet persille Evt. et skud citronsaft Sådan gør du Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær dem i kvarte. Skær baconen ud i … Læs videre Stegt rosenkål
Sprøde knoldsellerikroketter med mozzarellaost
½ knoldselleri (ca 500-600 gram)50 g mozzarellaost3 æg1 tsk salt1 knsp friskkværnet sort peber Sådan gør du: Sådan laves knoldsellerikroketterne Forvarm ovnen til 160 grader. Skær skrællen af knoldsellerien med … Læs videre Sprøde knoldsellerikroketter med mozzarellaost
Tryllekartofler
Ingredienser 4 bagekartoffel 300 g hvidløgsflødeost 4 skiver bacon 1 løg, finthakket 1 tsk timian, tørret 1 spsk olivenolie 1 håndfuld frisk timian, til pynt Kartoflerne skrubbes rene og skylles … Læs videre Tryllekartofler
Mango og avocadosalat
Ingredienser 150 g hvid quinoa 75 g pillede edamamebønner 125 g rucola 2 mango, skåret i tern 2 avocado, skåret i tern 50 g cashewnødder, saltede og grofthakket Mangodressing 100 … Læs videre Mango og avocadosalat
Butterdejsstænger med pesto
Sprøde og nemme butterdejsstænger med pesto og revet ost. En skøn brødsnack som kan serveres til alt lige fra supper eller tapas. Antal: 12 styk. De her butterdejsstænger med pesto er … Læs videre Butterdejsstænger med pesto
Jordskokkechips
Ingredienser til jordskokkechips er: 6-8 jordskokker – afhængig af størrelse5 deciliter fritureolieGroft saltTørret timian Sådan laver du lækre jordskokkechips i olie i gryde: Jordskokkerne vaskes grundigt og besværlige knolde skæres … Læs videre Jordskokkechips
Hjemmelavet mayonnaise
Ingredienser 2 pasteuriserede æggeblommer 1 teske sennep evt. Maille’s sennep med honning 1 teskefuld eddike lys eddike, jeg bruger en hvidvinseddike 2 deciliter rapsolie salt og friskkværnet peber helst hvid peber Sådan gør du Kom de pasteuriserede æggeblommer op i … Læs videre Hjemmelavet mayonnaise
Hjemmelavet Burgerdressing
Ingredienser 1½ dl mayonnaise 1 dl creme fraiche 18% 1 dl ketchup 1½ spsk sød sennep enten den fra Heinz, som hedder Mild New York Deli Style eller French’s Classic Yellow 14 skiver syltede agurker (agurkesalat) svarende til 4 spsk 1/4 løg ½ tsk paprika … Læs videre Hjemmelavet Burgerdressing
Pommes frites
INGREDIENSER ca. 6 bagekartofler olie til friture salt efter smag FREMGANGSMÅDE Bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand, som man skifter et par gange i ca. 1 … Læs videre Pommes frites
Lette flutes
Ingredienser 3 dl mælk25 g gær3 spsk. olie1½ tsk. saltca. 450 g melsammenpisket æg til pensling drys efter smag Sådan laver du lette flutes Hæld den ”lunede” (max 30 grader) … Læs videre Lette flutes
Spidskålssalat med æble og avocado
Ingredienser 1 lille spidskål elller en halv stor spidskål 1 stort æble eller 2 små 1 avocado skåret i mindre tern Dressing 4 spiseskefulde olivenolie 1 teskefuld sennep 1 spiseskefuld honning Lidt citronsaft friskpresset salt og friskkværnet peber Sådan gør du Skær det nederste stykke af … Læs videre Spidskålssalat med æble og avocado
Hasselback kartofler
Ingredienser 800 gram kartofler 50 gram smør 2 teskefulde salt rosmarin Sådan gør du Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og skyl dem under vandhanen. Skær eventuelt lige lidt af bunden, … Læs videre Hasselback kartofler
Kyskager
Ingredienser 1 portion ca 40stk Æggehvider 3 Sukker (ca. 1 dl) 85 g Flormelis (ca. 1½ dl)Sådan gør duPisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er … Læs videre Kyskager
LØGSOVS
INGREDIENSER 2 løg 50 g smør 2 spsk. hvedemel 4 dl mælk 0,5 tsk. sojasauce Salt Friskkværnet peber LØGSOVS: Finhakket løg svitses i panden med smør, uden at den tager farve. … Læs videre LØGSOVS
Kartoffelmos
Ingredienser Kartoffelmos 1 kg kartofler (helst ikke nye kartofler) 1 dl sødmælk (gerne opvarmet så mosen ikke afkøles) 100 g vesterhavsost (eller lignende) 250 g smør 1 drys revet muskatnød salt hvid peber Sådan gør du Kartoffelmos Skær de skrællede kartofler i mindre … Læs videre Kartoffelmos
Bacondressing
1 pakke bacon 4 dl cremefraiche 18% 2 pres citronsaft 2 spsk ketchup 2 spsk sød chilisauce 1 tsk sød paprika salt peberblanding Steg baconen sprød enten på pande eller … Læs videre Bacondressing
tilbehør Beef Wellington INGREDIENSER Madeirasauce 1 skalotteløg 1 stilk frisk timian 25 g smør til stegning 2 dl madeira (hedvin) 5 dl kalve- eller oksebouillon saltpeber Grønkålschips 300 g frisk … Læs videre
Bagt kartoffelmos med bacon
Ingredienser 2,5 kilo kartofler 1½ dl mælk 2 spsk smør ½ tsk hvid peber 1 tsk salt 350 g bacon i tern 1 mellem rødløg … Læs videre Bagt kartoffelmos med bacon
Glaserede gulerødder og rødløg med timian
Ingredienser 6-8 gulerødder 3-4 rødløg 1 spiseskefuld smør 2 spiseskefulde balsamico 2 teskefulde sukker gerne rørsukker 1 deciliter hønsefond 1 håndfuld timian frisk, eller 2 teskefulde tørret salt og friskkværnet peber Sådan gør du Skær top og bund af gulerødderne, og skær dem i … Læs videre Glaserede gulerødder og rødløg med timian
champignonsauce
Ingredienser 250 g champignon1 løg25 g smør2 spsk. hvedemel2 dl fond eller god bouillon½ tsk. paprika1 dl portvin eller madeira2 spsk. tomatkoncentrat1 spsk. balsamicoeddike1 tsk. gelé1 dl flødesalt og peberevt. … Læs videre champignonsauce
Polenta (Grundopskrift)
Ingredienser: 12.5 dl. Vand 1 spsk. Salt 300 gram Majsgryn Opskrift: Bring vandet i kog i en høj gryde. Tilsæt saltet og rør så majsgrynene i med en stor grydeske. … Læs videre Polenta (Grundopskrift)
Knuste kartofler med hvidløg og parmesan
Hjemmelavede rugbrødschips – genialt (opskrift)
BAGTE KARTOFFELSKIVER MED FETACREME OG BACON
Blomkålssalat med parmesan og rødløg
KARTOFLER, BLÅSKIMMELOST OG GRØNNE ASPARGES
Bagte gulerødder med italiensk bacon og urter
SPRØD KYLLINGESALAT MED MANGO OG BLADSELLERI
lækker kold kartoffelsalat og hjemmelavede broccolisalat.
Græsk kartoffelfad
4 pers
Hjemmelavet frisk pasta
4-6 pers
BRUSCHETTA MED GRILLEDE ASPARGES, OST OG PARMASKINKE
4 pers